Gespecialiseerd in de begeleiding van borstvoeding
Onze visie is dat borstvoeding de beste start is voor een pasgeborene. Alle (a.s.) ouders krijgen op een professionele wijze informatie, zodat ze een bewuste keuze kunnen maken welke voeding zij aan hun baby geven. Via ons kun je een lactatiekundige (borstvoedingsdeskundige) raadplegen die je voor de bevalling, tijdens de kraamperiode of in de periode erna kan begeleiden om de borstvoedingsperiode optimaal te laten verlopen.
Mocht u toch liever voor flesvoeding gaan, dan zijn wij hier uiteraard ook goed bekend mee en kunnen je ook hier hulp en advies bij geven.
Wat mag je verwachten van onze zorg voor borstvoeding?
Wanneer je nog in verwachting bent, maakt één van onze kraamverzorgenden een afspraak met je. Daarop volgt een huisbezoek, waarbij het borstvoedingsbeleid ter sprake komt. Alle onze kraamverzorgenden leren de vaardigheden aan die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van dat beleid.
Wij streven ernaar te werken met maximaal één kraamverzorgende per gezin. De baby hoort bij jullie. Meteen na de geboorte krijgen jullie de tijd voor de eerste kennismaking zonder gestoord te worden. Als de baby naar de borst gaat zoeken is dat een heerlijk moment! De baby wordt pas aangekleed nadat hij/zij aan de borst is geweest.
Je krijgt alle uitleg en hulp, zodat je baby goed leert drinken aan de borst. Goed aanleggen is de basis voor het slagen van de borstvoeding. Als de baby goed aangelegd is, zal de melkproductie op gang komen en de baby krijgt de voeding die het nodig heeft om te groeien.
De baby mag dag en nacht bij je blijven. Hoe lang en hoe vaak je voedt, wordt niet bepaald door de klok. De baby mag drinken naar behoefte. Alleen onder bepaalde omstandigheden kan het nodig zijn dat je kindje bijvoeding krijgt. Daar is dan een medische reden voor. Je baby heeft de eerste vijf à zes maanden niets anders nodig dan je melk.
Als de baby niet bij je kan drinken, of daar veel moeite mee heeft, helpen wij je om de voeding af te kolven. Je baby krijgt de afgekolfde melk uit een cupje, niet uit een fles met speen. Zuig- en fopspenen vereisen een andere techniek van drinken dan drinken uit de borst. Jonge baby’s kunnen in de war raken van speentjes. Onze kraamverzorgende zorgt voor een goede overdracht van de zorg naar het consultatiebureau. Je krijgt van de kraamverzorgende informatie over borstvoedingsorganisaties. Wij voelen ons medeverantwoordelijk voor het goed informeren van jonge ouders en het welslagen van de borstvoeding. Informatie en goede begeleiding zijn daarbij van groot belang.
Enthousiast geworden?!
Klik op de button hieronder en vul het formulier in. Dan nemen wij contact op om de aanvraag te bevestigen. Vervolgens sturen wij je het aanmeldformulier toe.