Informatie over het Corona virus

Update 22 januari 2021

Informatie over Corona-virus

M.i.v. van 23 januari zal de avondklok in Nederland ingaan. De avondklok zal onze zorg voor jou niet veranderen. Onze kraamverzorgenden mogen de deur uit om zorg te leveren.

Wij staan in nauw contact met het RIVM en de GGD en volgen hun adviezen en richtlijnen op. Wij brengen onze cliënten en medewerkers direct op de hoogte als richtlijnen veranderen of bijzondere maatregelen (landelijk of regionaal) getroffen worden. Wij leveren gewoon kraamzorg en assisteren bij bevallingen. De kraamverzorgende draagt een mondkapje en handschoenen bij contact binnen 1,5 meter.

Het dringende advies aan de gezinnen is om geen kraambezoek te ontvangen als de kraamverzorgende aan het werk is. Ook buiten de werktijden van de kraamverzorgende is het advies om geen bezoek te ontvangen. Dit ter bescherming van het kraamgezin, de kraamverzorgende en om de continuïteit van zorg te bewaken. Als er na de kraamweek bezoek komt dan gelden de volgende regels:

 • Niet meer dan 1 bezoeker (13 jaar of ouder) per dag, zorgprofessionals tellen niet mee.
 • Bezoek is vrij van klachten
 • Bezoek wast/desinfecteert bij binnenkomst direct de handen
 • Bezoek houdt zich aan 1,5 meter afstand

De kraamverzorgende neemt extra voorzorgsmaatregelen in acht en draagt handschoenen en een mondkapje bij contactmomenten binnen 1,5 meter. Mocht een medewerker van ons zelf symptomen hebben van het coronavirus, dan wordt zij niet ingezet in de zorg. Het kan zijn dat hierdoor in sommige regio’s piekbeleid gevoerd moet worden. In dat geval worden de beschikbare kraamverzorgenden zo goed mogelijk verdeeld over alle kraamgezinnen.

De gezondheid van onze cliënten en medewerkers staat voorop. Daarom houden wij ons aan alle maatregelen en richtlijnen. Een van die maatregelen is dat onze medewerkers zich ook bij lichte klachten laten testen. Alhoewel zorgmedewerkers voorrang krijgen bij het testen, duurt het enkele dagen voordat een uitslag bekend is. In de tussentijd mogen onze medewerkers niet werken. Dit zorgt voor extra drukte. Op sommige momenten kan dit betekenen dat de vraag naar kraamzorg groter is dan wij kunnen bieden. Wij doen er alles aan om onze capaciteit zo hoog mogelijk te houden.

Ook in coronatijd bieden wij graag al onze gezinnen een prachtige, onbezorgde kraamweek. We gaan tot het uiterste om jou, je kindje en jullie gezin het allerbeste te geven. Help jij ons mee ons werk zo goed mogelijk te doen? Dat kan door:

 • De coronamaatregelen op te volgen
 • Gezondheidsklachten bij jou of je gezinsleden aan ons te melden
 • Geen kraambezoek te ontvangen
 • Regelmatig te ventileren: zorg dat de pasgeborene niet op de tocht ligt, maar lucht meerdere keren per dag de ruimtes juist waar de visite heeft gezeten. Dit doe je door de ramen en eventueel deuren tegen elkaar open te zetten gedurende 10 tot 15 minuten.
 • Begripvol te zijn dat we in deze tijd misschien niet alles kunnen doen zoals jij en wij hadden verwacht.

 

 

Intakes

In verband met corona komen we niet meer op huisbezoek en zullen de intakegesprekken voorlopig alleen telefonisch plaatsvinden. Dit voor de veiligheid van iedereen.

Tips om besmetting te voorkomen:

 • Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer je niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Ook thuis: maximaal drie mensen op bezoek en hou ook dan afstand tot elkaar.
 • Als je kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. Krijg je daar ook koorts bij, dan moet vanaf nu iedereen in het huishouden thuisblijven. Mensen in cruciale beroepen en vitale processen zijn hiervan uitgezonderd, tenzij zij zelf ziek worden.
 • Was regelmatig je handen met zeep, tenminste 20 seconden of gebruik hygiënische handgel
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes als je je neus snuit
 • Geen handen schudden en hou 1,5 meter afstand (dit geldt niet voor huisgenoten)

Meer weten?

Voor meer informatie kijk je op www.rivm.nl/coronavirus/covid-19. Ook kun je bellen met het speciale telefoonnummer 0800 – 1351.
Maak je je zorgen of heb je klachten? Neem dan contact op met je huisarts.

De Acht Zaligheden

06-13593604
kraamzorg@deachtzaligheden.nl

Medewerkerportal

Inloggen medewerkers