Informatie over het Corona virus 

Beperkt kraamvisite tijdens de aanwezigheid van de kraamverzorgende!

Normaal gesproken is kraamvisite onderdeel van de kraamweek. De situatie is nu verre van normaal. Er mag in de kraamweek 1 vaste bezoeker langskomen. Bijvoorbeeld je vader of moeder of een vriendin. Overig bezoek mag tijdens de aanwezigheid van de kraamverzorgende niet langskomen. Dat is niet leuk, maar wel veiliger. Voor jou, je kindje en onze medewerker. Van onze medewerkers wordt momenteel veel gevraagd en ook wij voelen de maatschappelijke verplichting om niet besmet te raken en zo anderen in gevaar te brengen. Laten we goed voor elkaar zorgen. We vertrouwen op jullie begrip.

Inzet medewerkers

Goed om te weten: Kraamzorg De Acht Zaligheden levert tot nu toe gewoon de kraamzorg zoals je van ons gewend bent, we zijn altijd al zeer alert op de hygiëne. Wij staan in nauw contact met het RIVM en de GGD en volgen hun adviezen en richtlijnen op. Wij brengen onze cliënten en medewerkers direct op de hoogte als richtlijnen veranderen of bijzondere maatregelen (landelijk of regionaal) getroffen worden.

Mocht een medewerker van ons in een risicogebied zijn geweest, contact hebben gehad met iemand met (verdenking van) het coronavirus of zelf symptomen hebben, dan wordt zij voorlopig niet ingezet voor zorg. Het kan zijn dat hierdoor in sommige regio’s piekbeleid gevoerd moet worden. In dat geval worden de beschikbare kraamverzorgenden zo goed mogelijk verdeeld over alle kraamgezinnen.

Wij vragen bij inzet of er contacten in jouw omgeving met koorts en luchtwegklachten zijn en/of positief getest zijn op het coronavirus.

 

Intakes

Onze kraamverzorgende komen voor de intake op huisbezoek, mits er geen covid- 19 klachten zijn binnen het gezin.

Tips om besmetting te voorkomen – ook voor je kraamvisite!

  • Was regelmatig je handen met zeep, tenminste 20 seconden of gebruik hygiënische handgel
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes als je je neus snuit
  • Houd afstand als mensen hoesten of niezen
  • Schud geen handen; felicitatiezoenen worden ook afgeraden. En dat levert natuurlijk gekke situaties op wanneer je net een kindje hebt gekregen en iedereen je komt feliciteren! Onze kraamverzorgende zal dus ook geen hand geven ter begroeting of afscheid.

Verloskundigen

Op 14 maart is door de verloskundigen besloten om verschillende aanpassingen door te voeren om de verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden. De aanpassingen van de verloskundigen vind je hier

Meer weten?

Voor meer informatie kijk je op www.rivm.nl/coronavirus/covid-19. Ook kun je bellen met het speciale telefoonnummer 0800 – 1351.
Maak je je zorgen of heb je klachten? Neem dan contact op met je huisarts.

De Acht Zaligheden

06-13593604
kraamzorg@deachtzaligheden.nl