Informatie over het Corona virus

Update 10 juni 2021

Informatie over Corona-virus

Status veiligheidsregio

Helaas is regio Zuid-oost Brabant samen met andere 7 regio’s in Nederland op risiconiveau zeer ernstig gebleven. Dit betekent dat wij geen versoepelingen kunnen doorvoeren.

  • De intakegesprekken worden telefonisch of middels beeldbellen gedaan.
  • Het advies is nog steeds om geen visite te hebben als de kraamverzorgende aan het werk is. Dit ter bescherming van de kraamverzorgende en om de continuïteit van de zorg de bewaken.

De kraamverzorgende neemt extra voorzorgsmaatregelen in acht en draagt handschoenen en een mondkapje bij contactmomenten binnen 1,5 meter. Mocht een medewerker van ons zelf symptomen hebben van het coronavirus, dan wordt zij niet ingezet in de zorg. Het kan zijn dat hierdoor in sommige regio’s piekbeleid gevoerd moet worden. In dat geval worden de beschikbare kraamverzorgenden zo goed mogelijk verdeeld over alle kraamgezinnen.

De gezondheid van onze cliënten en medewerkers staat voorop. Daarom houden wij ons aan alle maatregelen en richtlijnen. Een van die maatregelen is dat onze medewerkers zich ook bij lichte klachten laten testen. Alhoewel zorgmedewerkers voorrang krijgen bij het testen, duurt het enkele dagen voordat een uitslag bekend is. In de tussentijd mogen onze medewerkers niet werken. Dit zorgt voor extra drukte. Op sommige momenten kan dit betekenen dat de vraag naar kraamzorg groter is dan wij kunnen bieden. Wij doen er alles aan om onze capaciteit zo hoog mogelijk te houden.

Ook in coronatijd bieden wij graag al onze gezinnen een prachtige, onbezorgde kraamweek. We gaan tot het uiterste om jou, je kindje en jullie gezin het allerbeste te geven. Help jij ons mee ons werk zo goed mogelijk te doen? Dat kan door:

  • De coronamaatregelen op te volgen
  • Gezondheidsklachten bij jou of je gezinsleden aan ons te melden
  • Geen kraambezoek te ontvangen
  • Regelmatig te ventileren: zorg dat de pasgeborene niet op de tocht ligt, maar lucht meerdere keren per dag de ruimtes juist waar de visite heeft gezeten. Dit doe je door de ramen en eventueel deuren tegen elkaar open te zetten gedurende 10 tot 15 minuten.
  • Begripvol te zijn dat we in deze tijd misschien niet alles kunnen doen zoals jij en wij hadden verwacht.

 

 

Intakes

  • De intakegesprekken worden telefonisch of via beeldbellen gedaan.

Meer weten?

Voor meer informatie kijk je op www.rivm.nl/coronavirus/covid-19. Ook kun je bellen met het speciale telefoonnummer 0800 – 1351.
Maak je je zorgen of heb je klachten? Neem dan contact op met je huisarts.

De Acht Zaligheden

06-13593604
kraamzorg@deachtzaligheden.nl

Medewerkerportal

Inloggen medewerkers