Informatie over het Corona virus

Update 3 augustus 2022

Let op: jij als kraamvrouw en je kindje kunnen nog extra kwetsbaar zijn. Het advies is om voorzichtig te zijn met bezoek. Overleg altijd vooraf met je kraamverzorgende wat prettig is. We hopen hiermee ook de kraamverzorgende te beschermen en daarmee het risico op quarantaine/uitval te beperken.

 

Richtlijnen

 • De kraamverzorgende houdt aandacht voor de basisregels waaronder extra aandacht voor handhygiëne.
 • De Taskforce Covid-19 benadrukt ook het belang van goede ventilatie.
 • Het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen is op basis van de eigen professionele afweging. Het advies is om een mondkapje te dragen bij zorgcontacten binnen 1,5 meter afstand bij kwetsbare cliënten, bij luchtwegklachten en op basis van individuele afwegingen zorgmedewerker/cliënt.
 • Volledige persoonlijke beschermingsmiddelen blijven ter beschikking van medewerkers die zich in deze situatie (nog) niet veilig voelen, ook als zij geïmmuniseerd zijn.
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen worden ingezet op verzoek van het kraamgezin.

Ook in coronatijd bieden wij graag al onze gezinnen een prachtige, onbezorgde kraamweek. We gaan tot het uiterste om jou, je kindje en jullie gezin het allerbeste te geven. Help jij ons mee ons werk zo goed mogelijk te doen? Dat kan door:

 • Gezondheidsklachten bij jou of je gezinsleden aan ons te melden
 • Regelmatig te ventileren: zorg dat de pasgeborene niet op de tocht ligt, maar lucht meerdere keren per dag de ruimtes. Dit doe je door de ramen en eventueel deuren tegen elkaar open te zetten gedurende 10 tot 15 minuten.

   Intakes

   • Voor de intakegesprekken van eerste kindjes komen wij weer op huisbezoek. 

   Meer weten?

   Voor meer informatie kijk je op www.rivm.nl/coronavirus/covid-19. Ook kun je bellen met het speciale telefoonnummer 0800 – 1351.
   Maak je je zorgen of heb je klachten? Neem dan contact op met je huisarts.

   De Acht Zaligheden

   06-13593604
   kraamzorg@deachtzaligheden.nl

   Medewerkerportal

   Inloggen medewerkers