Informatie over het Corona virus

Update 21 december 2021

Informatie over Corona-virus

Tijdens de persconferentie op 18 december 2021 is een volledige lockdown op 19 december aangekondigd. In dit kader zijn een aantal maatregelen aangescherpt waaronder het maximale aantal toegestane bezoekers per huishouden. Het maximale aantal toegestane bezoekers is vanaf ingang van de lockdown teruggebracht naar 2 personen. Het dringende advies blijft echter de kraamvisite zoveel mogelijk te beperken wanneer de kraamverzorgende in het gezin aanwezig is.

Richtlijnen

 • De kraamverzorgende houdt aandacht voor de basisregels waaronder extra aandacht voor handhygiëne.
 • 1,5 meter afstand houden is verplicht; uiteraard is dit niet mogelijk bij de verzorging van moeder en kind. De kraamverzorgende draagt binnen de 1,5 meter altijd een chirurgisch mondneusmasker minstens type IIR en handschoenen. Buiten de 1,5 meter is het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen op basis van de eigen professionele afweging.
 • Volledige persoonlijke beschermingsmiddelen blijven ter beschikking van medewerkers die zich in deze situatie (nog) niet veilig voelen, ook als zij geïmmuniseerd zijn.
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen worden ingezet op verzoek van het kraamgezin.

Kraambezoek

 • Een dringend advies om geen kraamvisite te ontvangen tijdens de aanwezigheid van de kraamverzorgende.
 • In de ruimte moet 1,5 meter afstand houden mogelijk zijn, 1,5 meter afstand houden is verplicht vanuit de overheid.
 • Er wordt rekening gehouden met kraamverzorgenden uit kwetsbare groepen.

  Let op: jij als kraamvrouw en je kindje kunnen nog extra kwetsbaar zijn. Het advies is om voorzichtig te zijn met bezoek. Overleg altijd vooraf met je kraamverzorgende wat prettig is.

  De gezondheid van onze cliënten en medewerkers staat voorop. Daarom houden wij ons aan alle maatregelen en richtlijnen. Een van die maatregelen is dat onze medewerkers zich ook bij lichte klachten laten testen. Het duurt enkele dagen voordat een uitslag bekend is. In de tussentijd mogen onze medewerkers niet werken. Dit zorgt voor extra drukte. Op sommige momenten kan dit betekenen dat de vraag naar kraamzorg groter is dan wij kunnen bieden. Wij doen er alles aan om onze capaciteit zo hoog mogelijk te houden.

  Ook in coronatijd bieden wij graag al onze gezinnen een prachtige, onbezorgde kraamweek. We gaan tot het uiterste om jou, je kindje en jullie gezin het allerbeste te geven. Help jij ons mee ons werk zo goed mogelijk te doen? Dat kan door:

  • De coronamaatregelen op te volgen
  • Bezoekers die komen moeten vrij zijn van klachten, en even handen wassen/desinfecteren bij binnenkomst
  • Gezondheidsklachten bij jou of je gezinsleden aan ons te melden
  • Regelmatig te ventileren: zorg dat de pasgeborene niet op de tocht ligt, maar lucht meerdere keren per dag de ruimtes juist waar de visite heeft gezeten. Dit doe je door de ramen en eventueel deuren tegen elkaar open te zetten gedurende 10 tot 15 minuten.
  • Begripvol te zijn dat we in deze tijd misschien niet alles kunnen doen zoals jij en wij hadden verwacht.

  Intakes

  • De intakegesprekken van eerste kindjes mogen helaas even niet op huisbezoek. De intakes zullen voorlopig telefonisch plaatsvinden.

  Meer weten?

  Voor meer informatie kijk je op www.rivm.nl/coronavirus/covid-19. Ook kun je bellen met het speciale telefoonnummer 0800 – 1351.
  Maak je je zorgen of heb je klachten? Neem dan contact op met je huisarts.

  De Acht Zaligheden

  06-13593604
  kraamzorg@deachtzaligheden.nl

  Medewerkerportal

  Inloggen medewerkers