Informatie over het Corona virus

Update 14 juli 2021

Informatie over Corona-virus

Status veiligheidsregio

Helaas is regio Zuid-oost Brabant op risiconiveau ernstig gezet. Dit betekent dat :

  • De intakegesprekken van eerste kindjes op huisbezoek zijn, met triage vooraf. De intaker neemt dus vooraf contact met je op om te vragen naar eventuele klachten.
  • Er geldt een maximaal aantal van 2 externe bezoekers per dag in de kraamperiode mits de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Ter bescherming van het kraamgezin, de kraamverzorgende en om de continuïteit van zorg te bewaken is het advies om  externe bezoekers zo veel mogelijk te beperken wanneer de kraamverzorgende in huis is.

De kraamverzorgende neemt extra voorzorgsmaatregelen in acht en draagt handschoenen en een mondkapje bij contactmomenten binnen 1,5 meter.

De gezondheid van onze cliënten en medewerkers staat voorop. Daarom houden wij ons aan alle maatregelen en richtlijnen. Een van die maatregelen is dat onze medewerkers zich ook bij lichte klachten laten testen. Het duurt enkele dagen voordat een uitslag bekend is. In de tussentijd mogen onze medewerkers niet werken. Dit zorgt voor extra drukte. Op sommige momenten kan dit betekenen dat de vraag naar kraamzorg groter is dan wij kunnen bieden. Wij doen er alles aan om onze capaciteit zo hoog mogelijk te houden.

Ook in coronatijd bieden wij graag al onze gezinnen een prachtige, onbezorgde kraamweek. We gaan tot het uiterste om jou, je kindje en jullie gezin het allerbeste te geven. Help jij ons mee ons werk zo goed mogelijk te doen? Dat kan door:

  • De coronamaatregelen op te volgen
  • Bezoekers die komen moeten vrij zijn van klachten, en even handen wassen/desinfecteren bij binnenkomst
  • Gezondheidsklachten bij jou of je gezinsleden aan ons te melden
  • Regelmatig te ventileren: zorg dat de pasgeborene niet op de tocht ligt, maar lucht meerdere keren per dag de ruimtes juist waar de visite heeft gezeten. Dit doe je door de ramen en eventueel deuren tegen elkaar open te zetten gedurende 10 tot 15 minuten.
  • Begripvol te zijn dat we in deze tijd misschien niet alles kunnen doen zoals jij en wij hadden verwacht.

Intakes

  • De intakegesprekken van eerste kindjes mogen weer op huisbezoek, met triage vooraf. De intaker neemt dus vooraf contact met je op om te vragen naar eventuele klachten.

Meer weten?

Voor meer informatie kijk je op www.rivm.nl/coronavirus/covid-19. Ook kun je bellen met het speciale telefoonnummer 0800 – 1351.
Maak je je zorgen of heb je klachten? Neem dan contact op met je huisarts.

De Acht Zaligheden

06-13593604
kraamzorg@deachtzaligheden.nl

Medewerkerportal

Inloggen medewerkers