Informatie over het Corona virus 

Versoepeling kraamvisite per 3 juli 2020.

Nadat er maandenlang aangepast of zelfs geen bezoek mocht komen, is er nu een versoepeling. Maar er gelden nog wel regels.

Blijf 1,5 meter afstand houden

Iedereen mag weer langskomen om jullie baby te bewonderen en om een beschuitje te eten. Maar wel op 1,5 meter afstand van het kraamgezin, de pasgeborene en de kraamverzorgende. Uiteraard geldt dat bezoekers alleen welkom zijn als ze geen klachten hebben die duiden op corona. Zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of verhoging. We geven wel het advies om nog voorzichtig te zijn met het toelaten van bezoek, we raden aan om niet teveel mensen op bezoek te laten komen.

Liever geen bezoek als de kraamverzorgende er is

We vragen om bezoek zoveel mogelijk te laten komen als de kraamverzorgende niet aan het werk is. Van onze medewerkers wordt momenteel veel gevraagd en ook wij voelen de maatschappelijke verplichting om niet besmet te raken en zo anderen in gevaar te brengen. Laten we goed voor elkaar zorgen. We vertrouwen op jullie begrip.

Inzet medewerkers

Goed om te weten: Kraamzorg De Acht Zaligheden levert tot nu toe gewoon de kraamzorg zoals je van ons gewend bent, we zijn altijd al zeer alert op de hygiëne. Wij staan in nauw contact met het RIVM en de GGD en volgen hun adviezen en richtlijnen op. Wij brengen onze cliënten en medewerkers direct op de hoogte als richtlijnen veranderen of bijzondere maatregelen (landelijk of regionaal) getroffen worden.

Wij vragen bij inzet of er contacten in jouw omgeving met koorts en luchtwegklachten zijn en/of positief getest zijn op het coronavirus.

 

Intakes

Onze kraamverzorgende komen voor de intake op huisbezoek, mits er geen covid- 19 klachten zijn binnen het gezin.

Tips om besmetting te voorkomen – ook voor je kraamvisite!

  • Was regelmatig je handen met zeep, tenminste 20 seconden of gebruik hygiënische handgel
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes als je je neus snuit
  • Houd afstand als mensen hoesten of niezen
  • Schud geen handen; felicitatiezoenen worden ook afgeraden. En dat levert natuurlijk gekke situaties op wanneer je net een kindje hebt gekregen en iedereen je komt feliciteren! Onze kraamverzorgende zal dus ook geen hand geven ter begroeting of afscheid.

Meer weten?

Voor meer informatie kijk je op www.rivm.nl/coronavirus/covid-19. Ook kun je bellen met het speciale telefoonnummer 0800 – 1351.
Maak je je zorgen of heb je klachten? Neem dan contact op met je huisarts.

De Acht Zaligheden

06-13593604
kraamzorg@deachtzaligheden.nl